ANTİ KANSER: YİYECEK VE İÇECEKLER ÜZERİNE NOTLAR

1. Kırmızı tüm sebze ve meyvalar (pancar, turp, çilek, böğürtlen, elma, vişne, ahududu, kırmızı erik, karadut, karpuz, kara lahana, kırmızı soğan, domates, salça, kırmızı biber, lahana, nar, kara siyah üzüm ...
2. Turuncu tüm sebze ve meyvalar (kabak, portakal, hurma, havuç, kayısı, şeftali...
3. Sarı tüm sebze ve meyvalar (muz, biber, limon, erik, ananas,ayva...)
4. Koyu yeşil sebzler (roka, semizotu, pazı, ıspanak, marul, brokoli, bezelye, fasulye, kabak...) 
5. Yeşil çay, beyaz çay, siyah çay, kırmızı şarap
6. Baharatlardan zerdeçal, çörek otu, zencefil, tarçın, kara biber, acı pul biber
7. SARMISAK ve soğan
8. Lahana turşusu
9. Yeşil zeytin ve ZEYTİNYAĞI 
10.Tüm balık çeşitleri (özellikle somon balığı)
11.Tüm baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, börülce, barbunya...)
12.Çavdar veya tam buğday ekmeği tercih edin.
13.Sık sık köy yumurtası tüketin. 

Tüm yiyeceklerin pişirilme şekli önemli, örneğin kızartma doğru bir pişirme yöntemi değil. En iyisi sebzeleri ya çiğ tüketmek, ya da buharda pişirmek. Fırında pişirmek te sağlıklı bir yöntem.  

Nerede nasıl yetiştirildiğini bildiğiniz ürünleri tercih edin. Organik gıda sertifikası olan yiyecekleri rahatlıkla tüketebilirsiniz.