10 Haziran 2011 Cuma

SİYAH ÜZÜM KANSER VE KEMOTERAPİ TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ VE FAYDALI BİR BESİN...

Siyah üzümün antikanserojen olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Aşağıda, siyah üzüm ile ilgili farklı bağlantılar gönderiyorum. Detayları okumanızı tavsiye derim.





SİYAH ÜZÜMSÜZ KALMAYIN.

Kemoterapi tedavisi hangi durumlarda ertelenir? Ertelendiğinde neler yapmalıyız?

Kemoterapi tedavisinin ertelenmesinin ilk nedeni yapılan kan sayımı (hemogram) ve biokimya testlerindeki değerlerin referans aralıklarının altında olmasıdır. (Örneğin; Olması gereken Trombosit sayısı 150 - 450 K/uL - kan sayımı sonucunuz 50 K/uL ise tedavi ertelenir.) Bu gibi durumlar beklenen durumlardır, endişelenmeden doktorunuza danıştığınızda sonuçların olasılık dahilinde olduğunu öğreniyorsunuz. Bazen doktorunuz uygun gördüğü destek ilaçları vererek kan değerlerinin yükselmesini sağlıyor ya da vücudun kendini toparlaması için bir kaç gün veya 1/2  hafta dinlenmenizi istiyor.
Moral, sevgi, ilgi, paylaşma ve sosyal hayatın büyük rol oynadığı bu tedavi sırasında kendinizi sevdiğiniz hiçbirşeyden uzak tutmayın, haliniz veya gücünüz olduğunda hayatın içine karışın, sevdiklerinizle zaman geçirin, temiz havada dolaşın, ilgilendiğiniz konularla meşgul olun, iyi beslenmeyi ihmal etmeyin, hergün az da olsa yürüyüş yapmaya gayret edin. Hayata ve sevdiklerinize sımsıkı sarılın ve bakın ne kadar güzel günler göreceğiz... Ben öyle yapıyorum...