28 Mayıs 2011 Cumartesi

İŞTE BAHSETTİĞİM 'AKILLI BOMBA' GELİYOR...PROF.DR FATİH UÇKUN'UN HEDEFLİ İLACI LÖSEMİYE ÇARE OLABİLİR!

Nanoteknolojiyi kullanarak lösemi için geliştirdiği “Akıllı Bomba” çalışması ile dünya gündemine oturan Prof. Dr. Fatih Uçkun, kendi yaptığı 9 ilacı mini torbacıklar içine yükleyip bir füze gibi kanserli bölgelere göndererek dokulara zarar vermeden kanserli hücreleri öldürecek.

Kendisine yöneltilen soru ve cevabı: Gelistirdiğiniz Lösemi kanseri için “Akıllı Bomba” çalışmanız bütün dünyada takdir topladı. Dikkatleri üzerinize çektiniz. Çalışmanız hakkında bilgi verebilir misiniz? Gerçekten bu gelistirdiğiniz ilaç lösemiyi nasıl etkileyecek?
Bu çalışmamız nanoteknolojinin kansere karşı kullanılması ile ilgili. Burada amaç kanser hücrelerini öldürebilecek ilaçları 10-100 nanometre (1 nanometre 1 milimetreden 1 milyon defa daha küçüktür) çapında mini torbacıklar içine yükleyip bir füze gibi yalnızca kanserli hücrelere göndermek ve normal dokulara zarar vermeden kanserli hücreleri “bombalamak.”
Geliştirmiş olduğum 9 ayrı kanser ilacı bu şekilde formüle edilecek. Kanser araştırma grubum ABD Ulusal Kanser Enstitüsünün Ulusal Nanoteknoloji Müttefikleri (Alliance) çatısı altında faaliyet göstermektedir. Birinci ilaç için ABD Sağlık Bakanlığından toplam 4 milyon dolarlık iki fon tahsis edildi. Diğer ilaçlar için de görüşmelerimiz çok olumlu bir şekilde devam ediyor. Amacımız, hedefe yönelik ilaçlarla kanserin tedaviye direnç mekanizmasını felce uğratmak. Hedef aldığmız kanserler: Çocukluk çağı kanserleri (lösemi, beyin tümörleri, neuroblastom); meme kanseri, prostat kanseri, kalın barsak kanseri ve akciğer kanseri.

Detaylı bilgi için: http://www.kanseritedaviet.com/2010/09/fatih-uckun-hedefli-ilaci-losemi-care.html