13 Ocak 2012 Cuma

Neler oluyor yollarda? Ben artık seni sevmiyorum.

Yola çıkarsın. 
Otobüsün buğulu camlarından hayat düşer yanına. 
Yenilmişsindir belki bir sokak kavgasında, ya da bir ağız dalaşında. 
Sessiz ama kalabalıktır yollar. Sürü ile yola çıkar insan. Özlem, söylenmemiş sözler, hüzün, aşk, yorgun bakan gözler, sesi derinden gelen bir şarkı, beklentiler, son gülüşler, mecburiyetler, vedalar, çevrilmiş sayfalar, yapılamamışlar listesi ile doludur çıkını.

Yalnız kaldı mı sırasını beklemeden çıkar oradan; özlem. 
Hep birşeyleri özleriz, hep özlenenin yerine birşeyler koyarız... avuturuz kendimizi, yüksek topuklu ayakkabılarımızı dolap köşelerinde sakladığımız gibi ağzı düğümlenmiş torbalarda saklarız özlediğimizi... Ağrıtır,acıtır ama yine de özleriz.

Söylenmemiş bütün sözlerdedir hüzün. Aşk kokar, yorgun bakar bize, usul usul çalar şarkılar içimizde, dilimiz hep sus pus. Gün geceye mecburdur, demlenmiş sevgiler vedalarını getirirler arkalarından mecburen. Çevrilmemiş bütün sayfalar da yoldaştır yanımızda.. Birdenbire alevlenir o sayfalar, yakar yıkar yeniden. 
Satırlar mühürlenmemiş zarflardan akar, tam da sol yanımıza oturur. 
Kapanmamış dosyalar kabarıktır, tozlu raflarda yer almadan önce öç alırlar bizden.

Siyah beyaz bir film oynar aklımızda, tarihsiz ve mevsimsiz. 
Başrol hep başkasınındır bu filmde. Alkışlanacak bir son yoktur ama hayat yine bilir yapacağını ve biletini yanımızda ki koltuğa keser.

Yollar ıssızdır, uzundur en kısası bile. 
Yol yoldur. Nereye varacağını kestiremeyeceğin herşey yolun içindedir. Otobüsün tekeri döndükçe, su döner, hava döner, toprak döner, için döner... yüreğinde ki virajları son vitesle dönersin, tepetaklak.

Haneler ışıklıdır yol kenarlarında, gideceğin yeri değil de dönebilme ihtimalinin olduğu yeri seversin. 
Tenekeler çiçeklerle doludur kapı önlerinde, kerpiç evler dizilmiştir yamaçlara, gözünü dikersin uzaklara ve hep kendi evini özlersin.


Dinlenme tesislerinde mola verdiğinde kaptan, tam gaz yola devam edersin. Sabaha karşı başına üşüşür tekmil anılar, arkanı dönmeye korkarsın.


('KİTAP' adlı projemden alıntıdır.Her hakkı saklıdır © Sonbahar 2010 tarihli yazımdır.)