31 Ocak 2012 Salı

Kanser ve tedavisinde oksijenin rolü

Biliyorsunuz kanser hücrelerinin en büyük düşmanı oksijen.

Kanserli hücrelerin oluşumunda oksijensiz ya da oksijenden fakir ortamın rolü büyüktür. Diğer yandan kanser hücreleri oksijen olmadan da yaşayabilmektedir.


Nobel ödüllü bilim adamı, Dr. Otto Warburg deney tüpüne embriyo hücrelerini yerleştirip onları oksijensiz ortamda yaşamaya zorladığında, bu masum hücrelerin kanser hücresi özelliğini kazandıklarını göstermiştir. Bu  " Normal hücrelerin sadece tek bir değişkeni değiştirmekle kanserli hücrelere dönüşebileceği anlamına gelmektedir". Normal hücreler oksijensiz kaldıkça enerjilerini oksijensiz solunum ile elde etmeye başlarlar, bu da yüksek oranda glikoz kullanmaları ve sonucunda da ürettikleri laktik asit miktarının artması anlamına gelir. Bu ise çevrelerindeki diğer hücrelerin beslenmesini bozmaktadır. Kanser hücreleri diğer sağlıklı hücrelerin aleyhine gelişmektedir.


Bütün bunların yanında vücudumuzda sürekli olarak normal fonksiyonlarının dışına çıkan ve tehlike yaratan hücreler ile bunları etkisiz hale getiren savunma sistemi hücreleri arasında bir mücadele yaşanmaktadır. Normal şartlarda savunma sistemimiz, bu değişime uğrayan hücreleri sessiz bir şekilde etkisiz hale getirmektedir. Ancak savunma sistemimiz bir şekilde zayıflayıp, bu işlevini yerine getiremediğinde, bu anormal hücreler kontrolsüz bir şekilde çoğalmaya başlamakta ve sonuçta yaşamımızı tehdit eden tümörleri oluşturmaktadırlar.


Oksijenden zengin ortam oluşunca kanser hücreleri üreme yeteneklerini yitirirken, diğer hücreler yaşamlarını daha sağlıklı bir şekilde sürdürmektedir.


Oksijen azlığı kanserli hücrelerin yayılımını kolaylaştırmaktadır. Oksijen azlığında agresifleşen kanser hücreleri yayılmaya başlar.
 
http://www.ozonterapist.com/kanser-ve-ozon adresinden alıntıdır.


Oksijen ile yok edeceğiz kanseri...

Oksijen oranı yüksek olan yerler bulun ve  
ara sıra da olsa bir kaç gününüzü oralarda geçirin. 

Ülkemizde Kaz dağları (Edremit Körfezi)ve Datça bu konuda en bilinen yerler...