29 Mart 2012 Perşembe

Kanser ile savaş diye birşey yok, çünkü savaşta kazanmak ya da kaybetmek var...

Kanseri düşman bellemek, illet demek, çaresiz diye nitelendirmek ve ona karşı savaş açmaya yeltenmek yanlışlar listesinin en başında yer alıyor...  

Siz hiç kanser oldunuz mu? Nasıl bu kadar kolay yakıştırmalar yapıyorsunuz? Neden kurtulamıyorsunuz basmakalıp sözlerden?  

Ne uğruna savaşırsanız savaşın, hastalığınızı düşman etmeyin kendinize. Kabul edin ve yola devam edin. İlk karşılaştığımızda karşıma aldım onu, bilemeden, fark edemeden, şaşkınlıktan... Karşı karşıya 0-0 başladık sanki. Yaşadığım travmalardan dolayı yanlış davranmışım ona ... Ruhum sarsıldı sonra dünya sarsıldı sanki.

Ameliyatlarımdan sonra anlamaya başlamıştım. Nasıl buldu bu beni, nerden çıktı da geldi? dedim kendi kendime... Herşey gibi birdenbire oluverdi işte, soru sormaktan vazgeçtim. Bütün bunlar bir gecede olmadı tabii, aylarımı aldı.

Bir gün onu yanıma aldım ve 'birbirimize yanlış yapmayalım' dedim, düşman değiliz biz. O günden bu yana herşey çok daha güzel...

Hisleriniz, karmaşık hatta düğüm haline geldiğinde bir bilene sormaktan korkmayın, o size her zaman en doğru cevabı verecektir tabii dinlemeye cesaretiniz varsa... ruhunuzu dinleyin önce onu sakinleştirin ki bedeniniz huzur bulsun.