6 Şubat 2012 Pazartesi

Kanser tedavisinde spor yapmanın ve haraketli bir yaşam sürmenin önemi

Haraket ve moral... 
Vücudumuzun güçlü ve dirençli olmasını sağlayan en önemli etkenlerden... Her ikisi de bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudumuzun kanser dahil birçok hastalığa karşı savunmasında önemli birer silah.  Araştırmalar, stres ve depresyonunun kanser riskini artırdığını da ortaya koyuyor. 

Oksijenin kullanıldığı, yağların yakıldığı aerobik gibi egzersizler yararlı. Tüm kasları çalıştıran egzersizler gerekli, bunun en pratiği yürüyüş. Her gün ya da en azından haftada 3 gün, 30 ile 45 dakika arasında yapılmalı. Koşu, tenis, bisiklet, yüzme gibi sporlar da çok yararlı.
     
Araştırmaların psikolojik durumda bozulmalar, depresyon, sürekli gerginlik, üzüntü, kayıplar, stresler, çaresiz kalınan durumların, beyin ve beden işlevlerini olumsuz etkilediğini ortaya koyduğunu biliyoruz. Tüm bunlar bağışıklık sistemini zayıflatıyor ve dengesini bozuyor.

Yürüyün ve haraketli bir yaşamı tercih edin. 
Günde 30 dakika ile 45 dakika yaptığınız yürüyüşün sayılamayacak kadar çok faydası var. Herşeyden önemlisi bağışıklık sistemini dolayısıyla vücudun mücadele gücünü artırıyor.

Güç bulmak ve hormonların dengelenmesi için harakete ihtiyacımız var. Yürümek, moralimizi yükseltiyor çünkü beynimizdeki serotonin (mutluluk hormonu)seviyesini yükseltiyor.  
İyi yürüyüşler:)