Sarmısak - Soğan: Deneysel olarak oluşturulan kanserlerin oluşumunu engelledikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Günde 2-3 diş sarmısak mümkünse çiğ tüketilmesi önerilir. Küçük bir boy soğan hem salatalara lezzet katar, hem de bağışıklık sistemini güçlendirir.
Brokoli - Karnabahar - Brüksel lahanası - Lahana: Bu sebzelerin nasıl pişirildiği çok önemli. En ideal pişirme şekli buharda pişirmek. Fazla haşlandıkları zaman besin değerlerini her sebze gibi kaybediyorlar. Bu sebzeleri haftada 3-4 defa tüketmeyi alışkanlık haline getirmenin vücudumuza sağladığı sayısız faydaları var. Bilimsel olarak, bu sebze ailesinin kansere karşı koruyucu etkileri kanıtlandı.
Havuç - Domates - Turp - Enginar:
Bilimadamlarının yaptıkları araştırmalara göre, her gün yenen bir havuç kanser riskini yüzde 50 azaltıyor. Beta karoten ve A vitamini açısından son derece zengin olan havuç, bu özelliği ile kansere sebep olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Bilimadamlarının yaptıkları araştırmalara göre, her gün yenen bir havuç kanser riskini yüzde 50 azaltıyor. Beta karoten ve A vitamini açısından son derece zengin olan havuç, bu özelliği ile kansere sebep olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Enginarın içinde bulunan “silymarin” maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine de işaret
eden araştırmacılar, ayrıca “silymarin” maddesinin kanseri önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti.
Domatesteki, kanserle savaştığı düşünülen madde likopen.
Çeşitli besinler tüketmenin önemini unutmayın.
Her sebzenin ayrı faydası var. Sebzeyi sofranızdan eksik etmeyin.
Pişirme yönteminizi değiştirin ve sebzeleri buharda pişirmeye başlayın.
Pişirme yönteminizi değiştirin ve sebzeleri buharda pişirmeye başlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder